Felicitare pentru Shri Mataji din partea președintelui Obama (2009)

 Biroul de corespondență prezidențial american a transmis recent colectivității Sahaja Yoga din America felicitarea adresată de președintele Barack Obama lui Shri Mataji, cu prilejul celei de-a 86-a aniversări a zilei de naștere, la 21 martie 2009.

 Scrisoarea, semnată de președintele american și de prima doamnă a Statelor Unite, Michelle Obama, exprimă recunoaștere și apreciere pentru deosebita contribuție adusă de-a lungul anilor de Shri Mataji poporului american, pe tărâmul spiritualității.

 Nominalizată de două ori la Premiul Nobel pentru Pace, Shri Mataji a primit în 1989 Medalia Păcii a Națiunilor Unite și a fost invitată la ONU pentru 4 ani consecutiv, între 1989-1994, să vorbească despre modalitățile de realizare a păcii mondiale.

 Între 1992 – 2000 a fost recunoscută și întâmpinată cu Declarații de primarii mai multor orașe din cele două Americi (Los Angeles, British Columbia, Berkeley, Philadelphia, Cincinnati, Yonkers, Brasilia, Vancouver, Ottawa, Toronto etc.), iar în 1997 și 2000, Congresul SUA i-a dedicat Proclamații de recunoaștere care au fost incluse în Analele Congresului.

Related Articles